Vohipeno – 2019

Omwille van de expliciete vraag tijdens onze missie in Madagascar in het najaar van 2018 hebben we besloten om begin 2019 een extra missie in te leggen naar Vohipeno.

Wie was mee

  • Dr. Mermans, Dr. Capiau en Dr. Van Houwe, anesthesisten.
  • Dr. Rogge en Dr. De Wolf junior, plastische chirurgen.
  • Dr. De Wolf Frank en Dr.Wim Van De Velde, mond- , kaak- en aangezichtchirurgen
  • Carine Decorte, verpleegkundige
  • Annick Moons, kinesiste
  • Caroline Boone, logistie

Operaties

Enorm variërend. Van Cleft Lip (in de volksmond gespleten lip) en Cleft Palate (gespleten verhemelte) tot keizersnede, brandwonden, abdominale kankergevallen en psychische trauma’s met ondervoeding.

Prachtig werk van onze anesthesisten, chirurgen en kinesiste om al die mensen zonder middelen een waardig bestaan te gunnen en voor sommigen een nieuwe toekomst.

Ons Doel

Hulp bieden aan diegene die echt zonder middelen moeten proberen overleven. Wist je dat de gemiddelde leeftijd in Belgie 41 jaar is en in Madagascar 17 jaar. Oude mensen werden daar niet gezien allemaal jonge mensen en kids.

De instrumentistes die eigenlijk uit de wasserij komen en door Soeur Lea opgeleid werden. Wij hebben hen ook tips and tricks kunnen aanleren om gemakkelijker te kunnen werken.

Wij konden ook veel opsteken van hen. Onder andere zuinig zijn met het gerief en nog veel meer. Hier worden alle steriele en niet steriele handschoenen uitgewassen en herbruikt.

Het ganse team van Vohipeno ligt ons nauw aan het hart want teamwork was op en top tijdens ons verblijf.

Team