Team

Frank De Wolf is de bezieler van onze NGO. Hij werkte als mond-, kaak- en aangezichtchirurg en voor hem was het al zijn 15de missie in Madagaskar. Hij wil hier kennis en ervaring ter beschikking stellen. Peter de Maere was voor de derde keer mee als anesthesist en voor hem is dit de essentie van de geneeskunde. Tijdens de missie was Nicole Grillet reisleider van dienst en vroedvrouw. Voor haar was het haar 7de HELP missie. Ze assisteerde bij alle deelnemers en zorgde voor de omkadering van het hele team. Haar drijfveer is om een toekomst te geven aan de patiënten. Véronique Lenaerts wil als oogarts er alles aan doen om de mensen een beter zicht te geven. Ze was er voor de eerste keer bij. Veerle Hendrickx ging als tandarts al voor de 9de keer op missie met HELP. Katrien De Meirsman ging samen met Veerle aan de bak als tandarts. Voor haar was het de eerste keer: ze wilde een nieuwe uitdaging en was op zoek naar nuttig vrijwilligers werk.

Wouter Denys, anesthesist, was voor de eerste keer mee en werkte mee vanuit Ampa. Hij is nieuwsgierig en had gewoon heel veel zin om zelf de handen uit de mouwen te steken en vrijwilligerswerk te doen. Barbara Matthys heeft al 4 jaar ervaring in Ampa als verpleegkundige urologie/gynaecologie. Ze wil de locale bevolking vooral helpen en het is telkens een leerrijke ervaring. Jan Aerts, gynaecoloog, ging in Ampa al voor de 8ste keer kennis bijbrengen. Patrick Van Houwe ging voor de 5 keer al mee. Als anesthesist wil hij steeds iets terug geven. Lies Pauwels en Sofie Stuyck, urologen, gingen samen aan de slag in Fiana. Sofie ging mee voor de eerste keer en wilde ook haar steentje bijdragen, vrouwen een fractie van de kansen geven die ze zelf kreeg en veel leren. Lies heeft dit al altijd willen doen en verwachtte Afrika te beleven op een authentieke manier.

Annie Gansbeke is al 8 keer eerder op missie geweest. Als verpleegster assisteerde ze opnieuw Frank De Wolf bij de operaties. Voor haar blijft het altijd leuke ervaring en keer op keer een uitdaging. HELP kon ook al 3 keer rekenen op Marianne Persyn, anesthesist. Ook deze missie wilde ze proberen een beetje verschil te maken voor de mensen in Madagascar. Griet Debrock, was het 3de lid van het anesthesie team in Fiana en dit al voor de 11de keer. Jean Proot en Henk Hauspy, beide tandarts, werkten 2 weken in Ampa . Voor Henk was dit zijn eerste missie, Jean is, met 9 missies op de teller, een ervaringsdeskundige. Ze wilden ook deze keer, de armsten onder de armen helpen met tandheelkundige problemen.

Ann Van Zantbeek, opticieker, zette zich al voor de 6de keer in, om de locale bevolking van brillen te voorzien. Benoit Dolfyn ging mee op missie voor de 11 keer en ging er aan de slag als mond-, kaak- en aangezichtchirurg. “Op een dag wist Frank mij te overtuigen”, zei Benoit, “en nadien was ik volledig verkocht en blijf ik terug komen”. Els Kint en Anthony Verbaeys vormden samen met Barbara het urologie team in Ampa. De missie kon al voor de 8 ste keer rekenen op Els. Voor Antony was het de 6de keer. Ze gingen mee op missie omdat ze de patiënten wilden behandelen die geen middelen hebben. Lieve Vindevogel had als tandartsaitente al 9 HELP missies achter de kiezen en ook dit jaar ging ze aan het werk in Ampa. Ze wil de problemen van arme landen kenbaar maken bij ons. Een kleine bijdrage leveren hier ter plaatse geeft hoop aan de armen dat er nog hulp geboden wordt.

Mia De Bruycker en Isabelle Smekens maakten deel uit van het urologie team in Fiana. Isabelle wil mensen helpen en proberen de mensen hier iets bij te brengen. Voor Mia draaide deze missie rond de helpende handen te bieden waar ze echt nodig zijn. Michiel Van Waeyenberge vervolgde het geneeskundig team, als student geneeskunde. Hij assisteerde bij de chirurgen en hielp waar nodig. Deze missie heeft zijn medische blik zeker verruimd.

Lore Vertongen en Charles Cattoir vormden het technische team van de Fiana missie. Samen installeerden ze een airco unit zodat de operaties vlotter kunnen verlopen.